Manuele therapie

Als manueel therapeut houd ik me bezig met het functioneren van gewrichten en het myofasciale deel can het menselijk lichaam. Het doel is gewrichten beter te laten werken en houding en beweging te verbeteren. Een manueel therapeut is een gespecialiseerd fysiotherapeut.

Wat is manuele therapie?

Het doel van manuele therapie is enerzijds het beter laten functioneren van de gewrichten en anderzijds het verbeteren van je houding en bewegingen. Hiervoor gebruikt een manueel therapeut een aantal specifieke technieken die in de gewrichten kunnen worden toegepast.
De effecten van manuele therapie zijn vaak direct merkbaar: de patiƫnt voelt een verbetering van bewegingsvrijheid en afname van pijn. Het behandelprogramma van de manueel therapeut bestaat verder uit het geven van goede instructies, adviezen, begeleiding en inzicht in gezond bewegen.
Door manueel therapeutische technieken, zoals dry needling techniek en mobilisatie van de lichaams fasci te combineren, ontstaat een beter resultaat. Na behandeling door een manueel therapeut kan een oefenprogramma thuis of in een oefenzaal gevolgd worden.

Voor wie?

Manuele therapie is in principe voor iedereen geschikt, ongeacht leeftijd.

Erik Pels Manueel Therapeut